Aanbod

Kattenvoer kopen?

Stap binnen in de fascinerende wereld van katten en hun favoriete lekkernij: kattenvoer! Als je een kattenliefhebber bent, weet je maar al te goed hoe uniek en betoverend deze eigenzinnige wezens kunnen zijn. 

Kattenvoer speelt een cruciale rol in het leven van onze pluizige metgezellen. Het voorziet hen niet alleen van de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond en sterk te blijven, maar het is ook een bron van genot en voldoening voor hen. Of het nu gaat om knapperige brokjes, smeuïge paté of verleidelijke traktaties, katten hebben altijd iets om van te smullen.

Wat zijn de voordelen van kattenvoer?

  • Gezonde groei en ontwikkeling: Kattenvoer voorziet katten van essentiële voedingsstoffen die bijdragen aan hun groei, sterke botten, glanzende vacht en een gezond immuunsysteem.
  • Gewichtsbeheersing: Speciaal kattenvoer helpt bij het behouden van een gezond gewicht, waardoor overgewicht en obesitas worden voorkomen en katten een langer en actiever leven kunnen leiden.
  • Urineweggezondheid: Aangepast kattenvoer bevordert een gezonde vochtbalans en ondersteunt de urineweggezondheid, waardoor problemen zoals urinewegstenen en blaasontstekingen worden voorkomen.

Bestel via onze webshop

Neem een kijkje in onze webshop en bestel gemakkelijk de juiste voeding voor jouw kat. 

Weetjes over katten

Hoeveel snorharen hebben katten gemiddeld op hun gezicht?

Katten hebben gemiddeld 24 snorharen, ook wel vibrissae genoemd, op hun gezicht. Deze snorharen zijn zeer gevoelig voor aanraking en helpen katten om hun omgeving te verkennen en te navigeren. Ze fungeren als een soort sensor, waardoor katten kunnen bepalen of ze ergens doorheen passen. Ook helpt het met jagen in het donker. 

Waarom hebben katten een voorkeur voor dozen?

Katten hebben een natuurlijke voorkeur voor het verstoppen en zich nestelen in kleine ruimtes, omdat het hen een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft. Dozen bieden katten een beschutte omgeving waarin ze zich veilig voelen en waar ze zich kunnen terugtrekken voor een dutje of om te observeren zonder gezien te worden.

Waarom brengen katten zoveel tijd door met slapen?

Katten zijn van nature sluwe jagers, en slapen helpt hen om hun energie te behouden voor de momenten waarop ze actief moeten zijn. Ze kunnen tot wel 15 uur per dag slapen, waarbij ze snel kunnen ontwaken en in actie kunnen komen als dat nodig is. Het stelt hen ook in staat om te herstellen en te genezen, omdat slaap essentieel is voor hun algehele gezondheid en welzijn.

Hoe hoog kan een kat springen?

Katten hebben een indrukwekkende sprongkracht. Over het algemeen kunnen ze tot vijf keer hun eigen lichaamslengte springen. Dit betekent dat als een kat bijvoorbeeld 50 centimeter lang is, hij tot wel 2,5 meter hoog kan springen! Hun sterke achterpoten en flexibele lichaam maken hen uitstekende springers, waardoor ze gemakkelijk op hoge plekken kunnen klimmen en zich snel kunnen verplaatsen.