Aanbod

Vogelvoer kopen?

Vogels zijn prachtige wezens die ons betoveren met hun elegante vluchten, levendige kleuren en vrolijke gezang.

Om ervoor te zorgen dat jouw gevederde vrienden optimaal kunnen genieten van hun leven, is het belangrijk om ze te voorzien van hoogwaardig vogelvoer. Vogelvoer is speciaal samengesteld om te voldoen aan de unieke voedingsbehoeften van verschillende vogelsoorten. Het biedt een combinatie van zaden, granen, vruchten en andere voedzame ingrediënten die bijdragen aan hun gezondheid en vitaliteit.

Of het nu gaat om zaadmixen, pellets of traktaties, vogelvoer biedt een scala aan opties om de smaakpapillen van jouw gevleugelde metgezellen te verwennen. Het voer voorziet in hun behoefte aan essentiële voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een gezonde groei, sterke veren en een goed werkend immuunsysteem.

De voordelen van vogelvoer

  • Gezonde voeding: Vogelvoer voorziet vogels van essentiële voedingsstoffen voor een optimale gezondheid en groei.
  • Energieboost: Vogelvoer levert de nodige energie voor actieve vliegprestaties en dagelijkse activiteiten.
  • Stimuleert natuurlijk gedrag: Vogelvoer stimuleert natuurlijk foerageergedrag en zorgt voor verrijking en entertainment.

Bekijk onze webshop

Neem een kijkje in onze webshop en bestel gemakkelijk de juiste voeding voor jouw vogel. 

Weetjes over vogels

Welke vogel kan het snelst vliegen?

De snelste vliegende vogel is de Peregrine Falcon, ook wel bekend als de Slechtvalk. Deze roofvogels kunnen in duikvlucht snelheden bereiken van meer dan 320 kilometer per uur, waardoor ze de titel van snelste dier ter wereld verdienen.

Welke vogel heeft het grootste vleugelspanwijdte ter wereld?

De Wandering Albatross, ook wel bekend als de Zwerfalbatros, heeft de grootste vleugelspanwijdte van alle vogels. Deze majestueuze vogels kunnen vleugels hebben die een spanwijdte van meer dan 3 meter kunnen bereiken!

Welke soorten huisvesting hebben vogels nodig?

Vogels hebben een geschikte kooi of volière nodig als huisvesting. De grootte van de kooi moet worden afgestemd op de grootte van de vogel, waarbij voldoende ruimte wordt geboden voor vliegen en bewegen. De kooi moet ook voorzien zijn van zitstokken, voerbakjes, drinkflesjes en speeltjes om de vogel bezig te houden en te stimuleren.

Welke voeding is geschikt voor huisvogels?

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor de gezondheid van huisvogels. Dit omvat een combinatie van zaden, pellets en verse groenten en fruit. Sommige vogels hebben ook specifieke voedingsbehoeften, zoals het verstrekken van grit voor de spijsvertering of het bieden van nectar voor nectar-eters. Het is belangrijk om te weten welke voeding geschikt is voor het specifieke vogelras dat je in huis hebt.